VersaWorks Software

Intuïtieve grafische bediening

VersaWorks biedt niet alleen uitgebreide kleurmanagement- en geavanceerde RIP-functies, maar is tevens verrassend eenvoudig te gebruiken. In VersaWorks kunt u vrijwel alle functies vanuit eenzelfde venster oproepen. Voorbeeld: dubbelklik op het printericoontje om de printparameters te selecteren. Mits een dubbelklik op het previewicoontje opent u het venster met de jobinstellingen enz. Dankzij de Drag & Drop-functionaliteit kunt u printopdrachten starten door de betreffende bestanden gewoon van de harde schijf naar de job-wachtrij te slepen.

Echte Adobe CPSI RIP-motor

Met het oog op een maximale compatibiliteit met de laatste nieuwe versies van bekende tekenpakketten wordt de nieuwe Adobe CPSI-“engine” (3016) gebruikt. Je kan dus stellen dat de Adobe PostScript 3- en PostScript Level 2-compatibiliteit a.h.w. voorgeprogrammeerd is. VersaWorks™ kan zelfs alle gangbare beeldformaten openen: TIFF, JPEG, EPS (“Encapsulated PostScript”), PostScript en PDF.

Geavanceerd kleurmanagement

VersaWorks bevat 5 voorgeprogrammeerde kleurafstemmingssets: US Prepress, Euro Prepress, Sign & Display enz. Die instellingen hoeft u dus niet meer voor te bereiden, wat heel wat tijd zou vergen. Verder biedt VersaWorks™ één van de handigste en uitgebreidste RIPs op de markt. Hij garandeert de reinheid van de basiskleuren, laat het wijzigen van de calibratiecurven en kleur-renderings voor raster- en vectorbeelden toe en kan het uiteindelijke resultaat –dankzij een “Soft Proofing”-functie– zelfs op het scherm simuleren.

Netwerkgebruik

VersaWorks ondersteunt een onbeperkt aantal clients, die via een netwerk toegang hebben tot de printfuncties. De clientcomputers kunnen hun opdrachten naar de server (d.w.z. de computer waarop VersaWorks™ draait) doorseinen, die dan de communicatie met de printer voor z’n rekening neemt. VersaWorks™ ondersteunt trouwens een bidirectionele communicatie met de printer, zodat de gebruikers vanop hun computer bv. kunnen controleren hoe breed het materiaal is dat zich momenteel in de printer bevindt. Bovendien ondersteunt VersaWorks™ Macintosh-clients (op voorwaarde dat het geïnstalleerde systeem AppleTalk ondersteunt). Automatische updates (Roland@NET)
Dankzij een Roland@NET-verbinding wordt ervoor gezorgd dat u altijd met de laatste nieuwe VersaWorks™-versie kunt werken. U kunt trouwens zelf bepalen of en hoe vaak VersaWorks™ moet gaan kijken of er op het internet updates, nieuwe profielen e.d. zijn. Vooral op hectische momenten vormt dit een belangrijk ruggensteuntje.

Media Explorer

“Media Explorer” is een wizard-gebaseerde kleurmanagementfunctie waarmee u nieuwe materiaaltypen kunt aanmelden, de kleurinstellingen voor de verschillende printmodes kunt bepalen en op die manier nieuwe profielen kunt aanmaken. Ondersteunt ICC-profielen
VersaWorks™ ondersteunt de in deze sector gangbare ICC-profielen. Profielen voor niet rechtstreeks ondersteunde materiaaltypen kunt u met in de handel verkrijgbare softwarepakketten aanmaken. Natuurlijk bevat VersaWorks bij levering al een aantal profielen voor de materiaaltypen die door Roland worden verdeeld. En de Roland@NET-service werkt voortdurend aan nieuwe profielen die u kunt downloaden zodra ze beschikbaar zijn.

Geavanceerde layoutfuncties

Dankzij een groot aantal layoutfuncties kunt u de uitvoer van uw objecten niet alleen qua snelheid, maar ook qua materiaalverbruik optimeren. VersaWorks laat bv. een automatische of manuele onderverdeling (“tiling”) van objecten toe, die je anders niet op het geladen materiaal zou kunnen printen. De grootte van de afzonderlijke delen kunt u hetzij in numerieke vorm, hetzij door het verslepen van de randen met de muis instellen of wijzigen. Daar komt dan nog een nestingfunctie bij, die de combinatie van verschillende opdrachten toelaat teneinde het materiaal zo efficiënt mogelijk te benutten. Na het “nesten” kunt u de objecten nog steeds spiegelen, draaien…