Hoe het werkt

Kijk zelf hoe eenvoudig het is om zelf uw belettering te maken met onze Roland Cutstudio software en snijplotter. Het basisprincipe is hetzelfde voor alle type snijplotters: Software installeren, ontwerpen, folie invoeren, uitsnijden, overtollige folie verwijdenren ‘pellen’, applicatietape aanbrengen, en de sticker plakken. Dit lijkt heel wat maar is feitelijk een supersnel procedé!

De software zelf is duidelijk en eenvoudig te bedienen. Zo kunt u binnen no-time teksten maken, afbeeldingen importeren vanaf een CD of andere ontwerpsoftware (JPG, BMP,AI, EPS), ziet u de maten van alles op uw scherm exact in millimeters, en kunt u direct vanuit de software een scanner aansturen en dit direct uitsnijden op de plotter.

Als u het ontwerp af heeft kunt u dit gaan uitsnijden. Dit houdt niet meer in dan de juiste kleur folie in de plotter laden, en naar File, Cutting, ok.

Verschillende type’s folie vereisen vaak een specifieke snijdiepte (mesdruk). Het is handig om te weten dat de plotter praktisch alle foliesoorten kan verwerken en een handige testmodus heeft waaraan u snel kan zien of de mesdruk goed staat (De aan-knop ingedrukt houden).

Verwijder de folie die overtollig is met behulp van een pincet of een mesje. Nu moet de applicatietape worden aangebracht. Zonder applicatietape zou u de sticker nog steeds letter voor letter moeten plakken. De applicatietape zorgt ervoor dat u het als 1 geheel kunt monteren.

Dus: na het pellen doet u de applicatietape erover en drukt u dit met de bijgeleverde spatel stevig aan. Als u de sticker langs de randen nu zo recht mogelijk afsnijdt, maakt dit het recht plakken ook weer makkelijker.

Als u de sticker nog niet direct wilt plakken kunt u hem het beste ergens op een droge afgesloten plaats bewaren. Zo behoudt hij nog geruime tijd zijn oorspronkelijke kwaliteit en kleefkracht.

Als de sticker goed op zijn plaats zit en ook stevig is aangedrukt met de spatel, dan trekt u de applicatietape er weer vanaf. Doe dit zo vlak mogelijk langs de letters (om lostrekken van de letters te voorkomen)

Doe een paar stappen terug en bewonder uw zelfgemaakte sticker, tekstbord, logo, bewegwijzering, autobelettering of wat u maar gemaakt zou kunnen hebben. Kijk ook eens naar andere toepassingen.