Vanaf 11 november 2019 zijn de New Business Communications (NBC) activiteiten print & cut, print only, snijplotters alsook snijfolies, inkten en printmedia overgenomen door Neopost, binnenkort Quadient. NBC zal zich van haar kant focussen op graveerprinters, metaal printing en laser decorators. Meer informatie

neopost, soon to be quadient


GR-Pro CAMM-1 Serie

Roland GR-Pro 640 snijplotter

Roland GR-PRO serie

De Rolls-Royce onder de snijplotters maar dan alleen niet zo duur. Deze jongens zijn klaar voor alle klussen dag in dag uit, 24/7. Hoge snelheid, hoge nauwkeurigheid, simpele bediening. Dat is de Pro serie in het kort.

Kenmerken van de krachtige GR-snijplotterserie

Verleg de grenzen van wat u dacht dat mogelijk was om te snijden. De CAMM-1 GR serie brengt snijproductiviteit, precisie en kracht naar een hoger niveau. Gebruik hem als een vrijstaande snijplotter of koppel hem aan uw bestaande printer – de keuze is aan u! Maar één ding is zeker, u kunt uw bedrijf krachtiger maken met de GR snijplotter serie.

Enkele belangrijke kenmerken:

 •  L-vormig ontwerp Een robuuste geïntegreerde stand en materiaalhouder zorgen voor meer stabiliteit en minder vibratie.
 • Nieuwe elektronische pinch rollers 10 verschillende presets met slechts één knop om materiaal met de exacte hoeveelheid druk door te voeren.
 • Optisch registratiesysteem Om nauwkeurig geprinte afbeeldingen te snijden.
 • Snijkop met dubbele positie Voor standaard en geperforeerd snijden.
 • Digitale encoder voor een variabele mesafstand Zorgt voor een maximale doorvoer en vermindert het risico op schade aan de substraat.
 • Nieuw ontworpen snijkop Tot 600g mesdruk voor een betere materiaalcompatibiliteit.
 • LED-indicator onmiddellijk de jobstatus vanop afstand controleren.
 • Media opvang unit houdt het materiaal stofvrij en bescherm, zelfs bij lange snijopdrachten. Standaard meegeleverd.
 • Praktische opslag voor opslag van mesjes, meshouders en andere kleine accessoires.

De snelste snijplotter in zijn klasse

De CAMM-1 GR-snijplotter levert een snelheid van 1485 mm per seconde, de snelste doorvoer van zijn klasse. Het geoptimaliseerd aandrijfsysteem van de snijkop stimuleert de productie nog verder door de kleinere verticale afstand die het snijmes moet afleggen en dankzij de geavanceerde pelgereedschappen kunt u de razendsnelle productie van de GR bijhouden.

Een ongekende keuze aan materiaalopties

Dankzij de indrukwekkende meskracht en de regelbare druk van de aandrukrollen is de GR compatibel met een heel scala aan materialen. Snij normale snijfolie, reflecterende folie, kleding met hittetransfers, glasets, raamfolie, en veel meer. Plus, snij en ril karton voor realistische verpakkingsprototypes. De GR kan de uitdaging in ieder geval aan.

Uiterst nauwkeurig snijden, zelfs aan hoge snelheid

De GR levert nauwkeurige resultaten, zelfs bij hoge snelheid. De nieuwe snijkop en snijhouder werden zowel voor kracht als voor stabiliteit ontworpen en leveren tot 600g mesdruk. Het nieuwe ontwerp in L-vorm zorgt voor maximale stabiliteit en verzekert zo een hoogstaande kwaliteitsvolle afwerking.

Produceer gelamineerde prints, signalisatie, etiketten, verpakkingsprototypes en reflecterende prints.

Geavanceerde nieuwe Roland Cutstudio software

De GR werd ontworpen zodat hij eenvoudig in de workflow kan worden geïntegreerd. Hij beschikt over zowel USB- als Ethernetverbindingen en werkt met een groot aantal softwarepakketten. Maar dat is niet alles, met de GR-serie wordt de nieuwe versie van de Roland CutStudio software geleverd waardoor snijgegevens nog sneller en eenvoudiger kunnen worden gecreëerd en verwerkt.

Dankzij de meegeleverde Windows® driver, de plug-ins voor Adobe® Illustrator® en CorelDRAW® plus de mogelijkheid om vanuit VersaWorks Dual te snijden, zorgt de GR voor een naadloze integratie zodat de meest complexe ontwerpvereisten worden ondersteund en een gemakkelijke ‘snij’ of ‘print en snij’-workflow kan worden gecreëerd.

Geavanceerde functies omvatten:

 • Geperforeerd snijden: Snij de voorzijde en doorheen het materiaal bij etiketten en stickers voor een professionele finish, snel.
 • Pellijnen: verlaag de productietijd door verticale, horizontale of ‘rondom’-lijnen aan te brengen zodat het lospellen eenvoudiger wordt.
 • Gekleurde snijlijnen: Geef de snijlijnen een kleur op basis van het type voor een maximale snij-efficiëntie.
 • Tiling: snij prints accuraat in delen voor grotere installaties om het aanbrengen te vereenvoudigen.
 • Schaalinstellingen: schaal artwork per eenheid of percentages
 • Overlappend snijden: specifieer het aantal passes voor jobs die meer dan één pass vergen.
 • Geavanceerde pelhulplijn-functie

Elektronische besturing van pinch rollers

Voor een betere tracking en een vlottere lading van het materiaal zonder laadmarkeringen beschikken de nieuwe elektronische pinch rollers van de GR over meer dan 10 drukniveaus zodat ze zelfs de moeilijkste media aankunnen zoals zachte flockmaterialen, dunne raamfolie of dik reflecterend materiaal.


Voor de aankoop van bovengenoemde grafische oplossingen kunt u voortaan op het nummer 0646 366 261 of per e-mail via r.vanderHoef@neopost.nl. Voor de aanschaf van snijfolies, inkten en printmedia surft u naar de Neopost webshop.
neopost, soon to be quadient